Nej till hemliga polisspioner i datorhallarna!

Christian Engström, Pirat

Europarådets konvention om it-relaterad brottslighet föreslår att systemoperatörer skall kunna tvingas lämna ut information till polisen – i hemlighet, utan att få avslöja detta för sina arbetsgivare, rapporterar IDG.

På enkel svenska betyder det att polisen vill ha hemliga spioner i våra datorhallar. Mullvadar vars främsta lojalitet kommer att ligga hos polisen, inte hos deras arbetsgivare och dess kunder.

Det innebär att polisen kommer att kunna göra i stort sett vad den vill, utan att någon kan reagera, protestera eller överklaga. Det är helt enkelt inte acceptabelt.

Polisen har redan omfattande befogenheter för att genomföra hemlig övervakning, vilket den utnyttjar i allt större omfattning. Kombinerat med FRA’s automatiserade massövervakning (skanning av innehållet i all teletrafik som passerar landets gränser) och teledatalagringen (lagring av data om alla svenskars alla telefonsamtal, mobilsamtal, SMS, e-postmeddelanden, nätuppkopplingar och mobilpositioner) är polisens möjligheter till övervakning redan för långtgående och för svepande.

Dessutom är det…

View original post 118 more words

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s


%d bloggers like this: